Hét adres voor Fitness in Vlaardingen

Al jaren een begrip in Vlaardingen

CrossFit Vlaardingen is jaren geleden begonnen als Sportstudio Van der Have. Sinds de jaren ’70 vinden veel mensen in onze fitness de plek waar zij lekker kunnen sporten. Na een aantal verhuizingen zijn wij nu gevestigd aan de 1e van Leyden Gaelstraat onder de naam CrossFit Vlaardingen. Een van onze kernwaarden is dat onze sportschool een thuis moet bieden aan iedere sporter. Of je nu sport om fit te worden, af te vallen, om te winnen of voor de gezelligheid.

Traditionele fitness

Vrijwel iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar wat is fitness nu precies? Eigenlijk is fitness een verzamelnaam voor sportactiviteiten die erop gericht zijn om een betere conditie te krijgen. Hierbij wordt meestal onderscheid gemaakt in fitness gericht op het opbouwen van spiermassa en het vergroten van het uithoudingsvermogen (cardio). Traditioneel wordt hierbij met name gebruik gemaakt van speciale toestellen. 

Bij ons in Vlaardingen kun je uiteraard voor beide vormen van fitness terecht. Bovendien is ons abonnement standaard onbeperkt, dat betekent dat je zo vaak kunt sporten als je zelf wilt.

life-fitness

fitness spiermassa

Bij CrossFit Vlaardingen heb je een ruime keuze aan fitness toestellen die gericht zijn op het vergroten van je spiermassa. Naast de verschillende toestellen kun je ook gebruik maken van diverse objecten, zoals dumbbells en halters.

fitness cardio

Bij CrossFit Vlaardingen heb je een ruime keuze aan cardio fitness toestellen. Verbeter je uithoudingsvermogen op een van de loopbanden, fietsen of cross-trainers.

Open Gym

Bij CrossFit Vlaardingen is het altijd ‘open gym’. Dit houdt in dat je binnen de openingstijden altijd terecht kunt om te trainen, ongeacht of er een les bezig is. Hiermee kun je altijd zelf bepalen wanneer je gaat trainen en loop je nooit iemand in de weg.

Gezonde Levensstijl

Beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Maar naast beweging zijn o.a. voeding en rust ook belangrijke pijlers van een gezonde levensstijl. Wij zien het dan ook als onze missie om bij te dragen aan een gezonde levensstijl van mensen. Hierbij is onze focus verschoven van traditionele trainingen naar crossfit. Lees hieronder wat crossfit precies inhoudt, natuurlijk blijven wij de traditionele fitness trainingen ook faciliteren. 

Crossfit

Vanaf 2010 is CrossFit Vlaardingen zich gaan specialiseren in een speciale tak van fitness, namelijk crossfit. In 2011 werden we zelfs een officiële Crossfit Affiliate. Maar wat is crossfit nu precies?

Crossfit is een vorm van Functional Fitness, hierbij gebruik je met name functionele bewegingen uit het dagelijkse leven. Duwen, trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen zijn hiervan de belangrijkste voorbeelden. Je maakt hierbij geen gebruik van traditionele fitness toestellen, maar van je eigen lichaamsgewicht of attributen.

Het grote voordeel van deze manier van trainen is dat je met name in je dagelijkse leven vooruitgang merkt, het zijn immers allemaal functionele bewegingen. Daarnaast noemen veel crossfitters de veelzijdigheid en variatie als groot pluspunt. Je krijgt namelijk nooit twee keer dezelfde training, en dat is wel anders met het vaste fitnessrondje dat veel sporters iedere keer opnieuw doen.

Bij CrossFit Vlaardingen wordt je tijdens je crossfit lessen begeleid door gecertificeerde trainers. Sommige trainers doen zelf ook aan crossfit en behoren zelfs tot de wereldtop!

Check ook onze Wat is crossfit? pagina!

Lid worden

Onbeperkt Crossfit
72,50-82,50 /maand
Onbeperkt crossfit
Onbeperkt fitness