Dé sportschool in Vlaardingen

Al jaren een begrip in Vlaardingen

CrossFit Vlaardingen is begonnen in de jaren ’70 als Sportstudio Van der Have. Sinds de oprichting hebben al veel mensen in onze sportschool dé plek gevonden om lekker te kunnen sporten. Op dit moment is de sportschool gevestigd in de  1e van Leyden Gaelstraat. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze sportschool, of je nu sport om fit te worden, af te vallen, om te winnen of voor de gezelligheid.

Traditionele Sportschool

Natuurlijk heeft iedereen wel van de term fitness gehoord, maar wat houdt het nu eigenlijk precies in? Fitness is een verzameling van sport activiteiten die er voor zorgt dat je fitter wordt of een betere conditie krijgt. Er zijn verschillende onderdelen van fitness. Zo kun je sporten om je spiermassa te vergroten of om een betere conditie te krijgen, dit wordt cardio fitness genoemd. Over het algemeen wordt bij traditionele fitness gebruikt gemaakt van diverse toestellen en speciale apparaten.

In onze sportschool kun je voor beide vormen van fitness terecht. Daarnaast is ons abonnement standaard onbeperkt, dat betekent dat je zo vaak en lang kunt sporten als je zelf wilt.

sportschool-partner

fitness spiermassa

Bij CrossFit Vlaardingen heb je een ruime keuze aan fitness toestellen die gericht zijn op het vergroten van je spiermassa. Naast de verschillende toestellen kun je ook gebruik maken van diverse objecten, zoals dumbbells en halters.

fitness cardio

Bij CrossFit Vlaardingen heb je een ruime keuze aan cardio fitness toestellen. Verbeter je uithoudingsvermogen op een van de loopbanden, fietsen of cross-trainers.

Open Gym

In onze sportschool is het altijd ‘open gym’. Dit houdt in dat je altijd terecht kunt om te trainen, ongeacht of er op dat moment een les bezig is. Hiermee kun je altijd zelf bepalen wanneer je gaat trainen en heb je zelf alle vrijheid.

Gezonde Levensstijl

Een gezonde levensstijl bestaat uit een aantal elementen. Beweging is hierbij natuurlijk een van de meest belangrijke. Daarom is het ons doel om mensen te stimuleren zichzelf een gezonde levensstijl aan te meten. In deze missie is onze focus verschoven van traditionele fitness naar crossfit. Uiteraard blijft onze sportschool ook traditionele fitness faciliteren.

Crossfit

Vanaf 2010 is onze sportschool zich gaan specialiseren op een specifieke tak van fitness; crossfit! Sinds 2011 zijn we zelfs een officiële Crossfit Affiliate geworden. Maar wat is crossfit nu precies?

Crossfit is een vorm van Functional Fitness, hierbij worden met name functionele bewegingen uit het dagelijkse leven gebruikt. Duwen, trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen zijn de belangrijkste voorbeelden van deze bewegingen. Er wordt geen gebruik gemaakt van traditionele fitness toestellen, maar van eigen lichaamsgewicht of attributen.

Een van de voordelen van deze trainingsmethode is dat je met name in je dagelijkse leven vooruitgang merkt, het zijn immers allemaal veel voorkomende functionele bewegingen. Daarnaast noemen veel van onze sporters de variatie als grootste pluspunt. Je hebt namelijk nooit twee keer dezelfde training, en dat is wel anders met het vaste fitnessrondje dat veel sporters iedere keer opnieuw doen.

Bij CrossFit Vlaardingen staan de lessen onder begeleiding van gecertificeerde trainers. Sommige trainers doen zelf ook aan crossfit en behoren zelfs tot de wereldtop!

Check ook onze crossfit pagina!

Lid worden

Fitness
35 /maand
Onbeperkt fitness