Wat is Crossfit?

Crossfit is een vorm van fitness waarbij je traint met vaak voorkomende bewegingen uit het dagelijkse leven, zoals duwen, trekken en tillen. De bewegingen komen onder andere uit de werelden van het gewichtheffen, gymnastiek, hardlopen en roeien. Mensen die crossfit beoefenen vinden met name de grote variatie aan oefeningen een groot voordeel, je doet namelijk steeds iets anders en zo wordt sporten nooit saai!

In 2000 hebben Amerikanen Greg Glassman en Lauren Jenai Crossfit Inc. opgericht. De originele CrossFit Gym staat in Santa Cruz in Californië en later kregen sportscholen en fitnessboxen de kans om officieel affiliate te worden. De eerste officiële Crossfit affiliate kwam uit Seattle en rond 2005 waren er al 13 officiële affiliates. Inmiddels heeft crossfit de oceaan overgestoken en zijn er zo'n 13.000 officiële Crossfit affiliates. Crossfit Vlaardingen is sinds 2013 de enige officiële Crossfit Affiliate in de regio Rijnmond.

WOD staat voor 'Workout Of the Day' en is een vast onderdeel van een crossfit training. Iedere dag wordt er een serie oefeningen samengesteld die de workout voor die dag vormen. Vaak schrijven crossfitters de totale tijd van een WOD op een whiteboard, zodat ze hun tijd kunnen vergelijken met anderen. Op die manier worden competitie en persoonlijke verbetering gestimuleerd.

Check iedere dag de nieuwe WOD

De populariteit van crossfit is vooral te danken aan het feit dat er veel hedendaagse bewegingen worden gebruikt, zoals trekken, duwen en tillen. Crossfit is een vorm van 'functional fitness', waarbij je in het dagelijks leven goed kan merken dat je fitter wordt. Je merkt het resultaat van je trainingen en daardoor is het goed vol te houden.


De Voordelen van Crossfit

Snelle Workout

Door de hoge intensiteit van de oefeningen zijn de workouts relatief kort en kun je er makkelijker tijd voor maken.

Wordt niet snel saai

Door de grote variatie aan soorten oefeningen doe je steeds iets anders. Sporten wordt dus niet snel saai!

Dagelijkse leven

Door de functionele bewegingen merk je echt voortgang in je dagelijkse leven.

Spelelement

Veel onderdelen van crossfit hebben een spelelement, waardoor het leuker is dan reguliere fitness.

Groepsverband

Crossfit is uitermate geschikt om in een groep te doen. Door in een groep te sporten blijf je gemotiveerder om te blijven trainen.

Is voor iedereen

Door de laagdrempeligheid van de oefeningen kan iedereen op zijn eigen niveau aan crossfit doen.

Voorbeelden van Crossfit oefeningen

Hieronder staan een aantal voorbeelden van veel gebruikte crossfit oefeningen . De oefeningen zijn afkomstig van het officiële Crossfit kanaal.

RUIME KEUZE AAN ATTRIBUTEN

Door de veelzijdigheid van crossfit worden ook veel verschillende soorten attributen gebruikt. Van halters en dumbbells tot springtouwen. En van zandzakken en ballen tot tractorbanden. Je kunt het allemaal gebruiken bij CrossFit Vlaardingen.

Maak kennis met onze trainers

Bij CrossFit Vlaardingen sta je onder begeleiding van gecertificeerde trainers. Onze trainers doen zelf ook aan crossfit en nemen deel aan internationale wedstrijden.

Wat kost het?

ONBEPERKT CROSSFIT
72,50* /maand
Onbeperkt toegang tot CrossFit Arena

Onbeperkt toegang tot fitnesstoestellen

*bij jaarcontract

ONBEPERKT CROSSFIT
82,50* /maand
Onbeperkt toegang tot CrossFit Arena

Onbeperkt toegang tot fitnesstoestellen

*maandelijks opzegbaar

10 RITTENKAART
120*
10x toegang tot CrossFit Arena

*3 maanden geldig

Heb je een vraag?

Adres:CrossFit Vlaardingen
1e van Leyden Gaelstraat 298
3134 LE Vlaardingen
Telefoon:010 435 3788
06 5105 0978
Email:info@crossfitvlaardingen.nl